X
X

Hıyar Dolması tarifi

11.06.2013 Salı 11:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Hıyar Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg salatalık
300 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 adet domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sumak
½ çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
 
Yapılışı:
Salatalıkların uç kısımları kesilir ve ikiye bölüp içleri oyulur. İç harcı için; 1 adet soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp birleştirilir. 300 gr kıyma eklenip yıkanmış bulgur ve pirinç katılır. Arzuya göre tuz, pul biber, karabiber, 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip yoğrulur ve salatalıklara doldurulur. Dolmalar, domatesten yapılan kapaklarla kapatılıp tencereye yerleştirilir.
Sosu için; 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sumak ve arzuya göre tuz birleştirilir, sıcak su dökülüp karıştırılır. Hazırlanan sos dolmaların üzerine dökülür ve yemek pişmeye bırakılır. (Dökülen salçalı sumaklı su salatalıkların üzerine geçmemelidir)
 
Hıyar Dolması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN