X
X

Horzum Tepesi tarifi

24.05.2012 Perşembe 14:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Horzum Tepesi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
6 adet bostan patlıcan
5 adet sivri biber
4 adet domates
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
8 diş sarmısak
 
Yapılışı:
Dolmalık biberlerin sapları çıkartılır. Bol kızgın yağda kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küpler halinde doğranır. Acılığını alması için tuzlu suda bekletilir.
 
Ayrı bir tavaya sıvıyağ konur ve suyu süzülüp kurulanan patlıcanlar kavrulur. Rengi dönünce doğranmış 5 adet s,vr, biber eklenip, biraz daha kavrulur.  4 adet domatesin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Domatesler de ayrı bir tavada sıyıyağla birlikte sotelenir.Patlıcanların üzerine 2 kesme şeker etılır ve sote domatesler üzerine dökülüp tüm malzemeler karıştırılır.
 
Hazırlanan harç kızartılmış dolmalık biberlerin içine doldurulur. Biberler ağızları altta kalacak şekilde servis tabağına dizilir. 3 yemek kaşığı süzme yoğurt biraz suyla çırpılır ve içine dövülmüş 8 diş sarmısak konup biberlerin üzerine dökülür. Arzuya göre taze nane yapraklarıyla süslenir.
 
Horzum Tepesi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI