X
X

Höşmerim tarifi

30.05.2013 Perşembe 10:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Höşmerim tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 yemek kaşığı kaymak
5 yemek kaşığı un
2 ½ bardak su
5 tatlı kaşığı şeker
 
Yapılışı:
Beş yemek kaşığı kaymak iki buçuk bardak suda eritilerek pişirilir. Eriyen kaymağa beş yemek kaşığı un koyularak karıştırılarak kavurulur. Tavaya yayılan höşmerim üzerine bastırılarak ve ters yüz edilerek  pişirilir. Altı ve üztü kızartılan tatlı sunum tabağına alınır ve üzerine beş tatlı kaşığı şeker serpilir.
 
Höşmerim sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN