X
X

Hünkar Tatlısı

30.04.2014 Çarşamba 11:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Hünkar Tatlısı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1 yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı su
Un

Muhallebisi için:
5 yumurta
1 paket pirinç unu
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
Karabiber

Üzeri için:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. Muhallebi için tencereye alınan tüm malzeme devamlı karıştırılarak koyu kıvam alana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Hamur 5 bezeye ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Hamurlar 10 cm'lik şeritler şeklinde kesilir. Uç kısımlarına muhallebiden 1 yemek kaşığı miktarında koyulur. Muska şeklinde katlayarak sarılır. Tatlılar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzeri için tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırılır. Yağ karışımından tatlıların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Şerbet için su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Ilımaya bırakılır. Tatlı ılıkken üzerlerine ılık şerbet gezdirilir. Fındıkla süslenerek seviş yapılır.