X
X

İç Pilavlı Kabak Dolması tarifi

18.05.2012 Friday 11:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından İç Pilavlı Kabak Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg kuzu eti
1 adet küçük boy su kabağı
1 ½ su bardağı pirinç
½ su bardağı badem
1 çay bardağı sıvıyağ
½ tatlı kaşığı yenibahar
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yaprak sarması için:
½ kg kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 demet maydanoz
1 ½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Üzerine: Sumak ekşisi
 
Yapılışı:
Su kabağının tepesinden bir kapak kesilir, içi iyice temizlenir ve tuzlanır. 1 küçük çay bardağı sıvıyağda yarım su bardağı badem kavrulur, pembeleşince kenara alınır, aynı yağda yarım kilo kuzu eti kavrulmaya alınır. Üzerine 1,5 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı yenibahar ve ½ tatlı kaşığı karabiber eklenir, az suyla pişirilir.
 
Yaprak sarması için; 1 soğan, 2 domates, 2 çarliston biber, 1 demet maydanoz küçük küçük doğranır. Üzerine yarım kilo kuzu eti, 1,5 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç, 1’er yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1,5 çay bardağı sıvıyağ ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan harç, asma yapraklarına sarılır.
 
Su kabağı, sıvıyağda çevrilerek hafifçe kızartılır, bir tencereye alınır, iç pilavıyla doldurulur, kabağın kapağı kapatılır. Etrafına yaprak sarmaları dizilir, üzerlerine sumak ekşisi gezdirilir, tencerenin yarısına kadar sıcak su koyularak pişirilir.
 
İç Pilavlı Kabak Dolması, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN