X
X

İncir Dolması tarifi (Aydın)

24.05.2012 Perşembe 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından İncir Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kuru incir
1 lt süt
1 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
Toz antep fıstığı
 
Yapılışı:
İncirlerin sapları kesilir. İçleri 1’er tatlı kaşığı dövülmüş cevizle doldurulup, bastırılır. Tereyağı tavada kızdırılır ve incirler kızartılır. Kızaran incirler ısıya dayanıklı fırın tepsisine dizilir. Üzerilerine 1 litre süt dökülür. 200 derecedeki fırında pişirilir. Üzerine toz antep fıstığı serpilir.
 
İncir Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI