X
X

Ispanak Başı tarifi

15.05.2013 Çarşamba 12:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tarsus'un yöresel tatlarından Ispanak Başı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg ıspanak kökü
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 adet turunç
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Yapılışı:
Ispanak kökleri ve 3 adet soğan doğranır. Doğranan soğanlar sıvı yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 2 diş küçük küçük kıyılmış sarımsak ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. kokusu çıkana kadar kavrulan salçalı soğana; hafif diri kalacak şekilde haşlanmış yeşil mercimek, nohut ve doğranan ıspanak kökleri katılır. Arzuya göre tuz atılıp, malzemelerin üzerine çıkmayacak kadar soğuk su dökülür ve yemek pişmeye bırakılır. Ocaktan alınmasına yakın 1 adet turunç veya portakal suyu dökülür.
 
Ispanak Başı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN