X
X

Kabak Cacığı tarifi

27.11.2012 Salı 10:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ürgüp'ün yöresel tatlarından Kabak Cacığı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet kabak
4 adet sivri biber

2 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yoğurt
Sarımsak
 
Yapılışı:
Soğanlar doğranarak genişçe bir tencereye atılır. Biberler boylamasına kesilir saplarından ayrılır ve doğranır ve tencereye atılır.  Kabak cacığının salçası da  eklenerek sıvı yağla kavrulur.
Biber salçasının acımtırak  tadı aynı miktarda domates salçasıyla dengelenir. Kabaklar da tencereye ilave edilir. Kabakların üzerine az miktar çıkacak kadar suyu dökülür. Süzgeçte
Bulgur yıkanır ve tencereye dökülür. Pişmeye bırakılan yemek derin bir kaseye aktarılır ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI