Malzemeler:
Kabak çiçeği
Nane
Reyhan
Dereotu
Kaymak
2 adet domates
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 adet kırmızı soğan
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:
Güneş doğmadan toplanan kabak çiçeklerinin dış çeperindeki ufak tüyler ve özleri temizledikten sonra yapraklar kapanmasın diye iç içe sokup bekletilir. Dolmanın içi için tüm yeşillikler kıyılır. Bir bardak pirinç ve bir bardak bulgur yeşilliklerle karışır. Harca isteğe bağlı miktarda kaymak karıştırılır ve tuz serpilir. Harca İki adet domates ve bir kırmızı soğan rendelenir ve karabiber, pul biberle çeşnilenir. Kıyılan yeşilliklerin sapları tencerenin en dibine yerleştirilir. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabak çiçeklerinin içi doldurulur. Bir bardakta karışan su ve zeytinyağı tencerenin kenarından dibine doğru verilir. Dolmalar pişmeye hazırdır.