X
X

Kabak Kıstırması tarifi

23.11.2012 Cuma 11:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Kabak Kıstırması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet kabak 
500 gr. az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam karabiber
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su

 
Yapılışı:
Kabakların kabukları soyucunun tırtıklı kısmıyla veya bir çatal yardımıyla alınır. Kabaklar boyuna ikiye kesilir ve iç kısımlarına birer kesik atılır (Çabuk kızarması için) 500 gr kıyma biraz zeytinyağı ile kavrulur. Karabiberle lezzetlendirilip kıyılmış soğan eklenir. salça suyla karıştırılır ve yarısı kıymanın üzerine dökülür. 1 semet dereotunun da yarısı incecik kıyılıp kıymalı  içe eklenir. kabaklar kızgın yağda altın renginde kızartılıp fırın tepsisine alınır. İçleri çatalla ezilir ve kıymalı iç yerleştirilir. kabakların üzeri domatesle süslenir ve tereyağı parçaları eklenir. Kalan domates sosuna biraz daha su eklenir ve kabakların üzerine gezdirilir. Fırına verilip pişirilir (tüm malzemeler pişmiş olduğundan sosunu çekene kadar ve domatesler pişene kadar fırında tutulması yeterlidir) fırından çıkınca üzeri kalan dereotlarıyla süslenir.
 
Kabak Kıstırması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI