X
X

Kabak Pabuçaki tarifi

11.01.2012 Çarşamba 10:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Kabak Pabuçaki'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram Tulum peyniri,
8 adet kabak,
1 yumurta  pul biber,
Zeytinyağı,
Dereotu
 
İçinin yapımı:
250 gram tulum peyniri rendelenir. Dereotu doğranır. 1 yumurta kırılır. Çatal yardımıyla tüm malzeme karıştırılır.
 
Yapılışı:
Yıkanıp, temizlenen 8 adet kabak üzerine çıkacak kadar su dolu tencere haşlanır. Kabakların içi oyulacağı için çok yumuşamadan haşlanmasına dikkat edilir.  Kabaklar uzunlamasına kesilir. Tatlı kaşığı yardımıyla içleri oyulur. Oyulan kabaklar tepsiye dizilir. Hazırlanan iç malzemesi ile kabakların üstleri doldurulur. Ardından kabakların üzerine kırmızı pul biber ve zeytinyağı dökülür. 180 dereceye getirilmiş fırına verilerek pişirlir. Fırından çıkarılan kabak pabuçakimiz servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI