X
X

Kabuk Kavurma tarifi

20.06.2012 Çarşamba 11:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kabuk Kavurma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg aşı kayısı kabuğu ya da gün kurusu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 diş karanfil
½ bardak su
 
Üzeri için:
Ceviz
 
Yapılışı:
1 kilo aşı kayısı kabuğu, 3 yemek kaşığı toz şekerle birlikte kavrulur, üzerine yarım bardak su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınır, içine 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve 2 diş karanfil eklenir. İri dövülmüş cevizle süslenir.
Kabuk Kavurma, servise hazırdır.