Malzemeler:
1 adet sakız kabağı
1 adet yeşil kabak
200 gr fındık yaprağı
500 gr yağsız dana kıyma
100 gr yağlı dana kıyma
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı simit
1 avuç kuru reyhan
2 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Pul biber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Sakız kabağının (balkabağına benzer bir kabak çeşidi) kabuğu soyulur ve ince uzun bir şekilde kesilir. Kesilen kabaklar yumuşayıp sarılacak kıvama gelmesi için tuzlanır. İçi için; yağlı ve yağsız dana kıyma, kısırlık bulgur, simit (bulgurun en ince çeşidi) 2’şer çay kaşığı tuz ve pul biber, 1 avuç kuru reyhan azar azar su dökülerek çiğ köfte gibi yoğrulur. Dolma içi yuvarlak parçalara ayrılır ve tuzlanan sarı kabaklara rulo şeklinde sarılır. Fındık yaprakları da dolma içiyle bohça şeklinde sarılır. 1 adet yeşil kabak dilimlenir ve her dilimin ortası çıkartılıp dolma içi yerleştirilir. Tencereye hazırlanan dolmalar dizilir, tabak kapatılır. 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçmeyecek kadar su dökülen dolmalar pişmeye bırakılır. Üzeri için 3 diş ezilmiş sarımsak yoğurtla çırpılır. pul biber sıvı yağda kızdırılır. Pişen dolmalar servis tabağına ters çevrilir ve üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve biber sosu dökülür.
Katıklı Dolma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN