Katmer tarifi

 
Skip to main content
 

Katmer tarifi

07.05.2012 Pazartesi 13:53  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Katmer'in tarifi, Mutfağım programında...

Katmer tarifi

MALZEMELER:
3 adet yufka
Kaymak
Antep fıstığı
Toz şeker
Sade yağ ya da tereyağı
 
YAPILIŞI:
Hazır yufka serilir ve üzerine toz antep fıstığı, toz şeker gezdirilir. Küçük kaymak parçaları da eklendikten sonra, yufka mektup zarfı şeklinde katlanarak her iki yüzü de yağlanan tavada kızartılır. Her yufkaya aynı işlem uygulanır. Pişen katmerler kesilerek servis tabağına alınır ve isteğe göre antep fıstığıyla süslenir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Sence Hangisi?

{{question.Title}}