X
X

Kaymaklı Fasulye Kavurması tarifi

20.02.2012 Pazartesi 12:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'in yöresel tatlarından Kaymaklı Fasulye Kavurması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg taze fasulye
250 gram süt kaymağı
6 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Pul biber
 
Üzeri İçin:
250 gram süzme keçi yoğurdu
2 Diş sarımsakTereyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
Tepeleme 2 yemek kaşığı süt kaymağını küçük bir tencereye alıp üzerine  1 tatlı kaşığı un ilave edin ve ocağın altını açın. Güzelce karıştırarak kaymağı kavurun. 1 kilo fasulyenin kılçıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra minik minik doğrayın. Fasulyeleri düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra tuzunu da ekleyip ocağın altını açın. Kavurduğunuz kaymağı daha geniş bir tavaya alın ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip ocağın altını açın. Üzerine 6 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Baharatlarını da ekleyip haşlanmış taze fasulyeleri ilave edin. Bütün malzemeleri 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve geniş bir servis tabağına boşaltın. Diğer tarafta 250 gram süzme keçi yoğurdunu hafif sulandırarak çırpın ve 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edin. Sarımsaklı yoğurdu, servis tabağındaki fasulyelerin üzerine dökün. Küçük bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ekleyip, biberlerin kokusu çıkınca ocaktan alın. Kızgın tereyağını, sarımsaklı yoğurt döktüğünüz fasulyelerin üzerine gezdirip servis yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI