X
X

Kaz Eti ve Kabılca Pilavı tarifi

19.01.2012 Perşembe 12:09 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Kaz Eti ve Kabılca Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet Kurutulmuş Kaz
 
Kabılca Pilavı için:
Haşlanmış Kaz Suyu
2 Kase Bulgur
 
Yapılışı:
Kaz büyükçe bir tencereye soğuk su eklenerek, eti kemiğinden sıyrılana kadar haşlanır. Suyu azalınca biraz daha soğuk su eklenir. Soğuk su eklenmesinin nedeni yağını salmasını sağlamaktır.Kaz eti güzelce haşlanınca tencereden alınır ve fırın tepsisine konur. 250 dereceki fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada suyunun içine bulgur eklenir . Kaz eti yağlı ve tuzlu olduğu için tuz ve yağ eklenmeden  pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Kaz eti kızarınca fırından çıkarılır ve servis tabağına alınır. Kaz Eti ve Kabılca Pilavı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI