Kerebiç tarifi (Antakya)

 
Skip to main content
 

Kerebiç tarifi (Antakya)

13.12.2012 Perşembe 14:00  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Kerebiç tarifi, Mutfağım programında...

Kerebiç tarifi (Antakya)

Malzemeler:
2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve  kabartma tozuyla hamur yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla  kapatılır. Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir.
 
Sence Hangisi?

{{question.Title}}