X
X

Kerebiç tarifi (Antakya)

13.12.2012 Perşembe 13:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Kerebiç tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:

Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve  kabartma tozuyla hamur yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla  kapatılır. Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir.