X
X

Kerebiç tarifi

26.01.2012 Perşembe 11:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Kerebiç'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı su,
Az miktarda şeker,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
Ceviz,
Tarçın

Yapılışı:
Bir tepsi içinde 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, az miktarda şeker,1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ile karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar çok iyi yoğrularak hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde alınan parçalar avuç içinde yuvarlak hale getirilir. İşaret parmağı yardımıyla açılan oyuğun içine, daha önce hazırlanana cevizli, tarçınlı karışımı doldurulur. Ağzını kapatılarak mekik şekli verilir. Tepsiye dizilen kerebiçler fırına verilir. Arzu edilirse beyaz köpükle de yenilebilir. Fırından çıktıktan kerebiçlerimiz servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI