X
X

Kestaneli Güveç tarifi

30.01.2012 Pazartesi 10:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Güveç'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg kuzu eti
500 gr kestane
10 adet arpacık soğan
4 adet domates
3 adet yeşil biber
3 diş sarmısak
Kimyon
Karabiber
 
Yapılışı:
Kestaneler yaklaşık yarım saat haşlanılır. Haşlanıp biraz soğutulan kestanelerin kabukları soyulur. Arpacık soğanlaarının da kabukları soyulur ve sarmısaklar ayıklanır. Domatesler 4’e, yeşil biberler de boylamasına dörde bölünür.
 
Güveç  tenceresinin içi çatlamayı önlemek için tereyağ ile güzelce yağlanır. Kuzu etleri derince bir karıştırma kabına alınır ve doğranan malzemeler üzerine eklenir. Kimyon ve karabiber ilave edilir ve tüm malzemeler elle şöyle bir harmanlandıktan sonra güveç tenceresine boşaltılır.
 
Üzerine küp küp doğranmış tereyağı parçaları konur ve arzuya göre tuz serpilir. Yarım su bardağı da su eklenen güvecimiz fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.
Kestaneli Güveç servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI