Kifle tarifi

 
Skip to main content
 

Kifle tarifi

10.06.2013 Pazartesi 12:48  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Kifle tarifi, Mutfağım programında...

Kifle tarifi

Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1  su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1 bardak süt ısıtılır ve içine 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker katılıp karıştırılır. 3 adet yumurta, 1 yumurtanın sadece beyazı ve 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurma kabına alınır. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz eklenip toparlanana kadar un ilave edilerek yoğrulur. Hamur üzeri örtülüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. İlk beze tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan hamur 8 eşit üçgene kesilip sarılır ve yarım ay şekli verilip fırın tepsisine dizilir. İkinci beze de aynı şekilde hazırlanır. Hamurlara sıvı yağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür ve ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
 
Kifle servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Sence Hangisi?

{{question.Title}}