X
X

Kış Türlüsü tarifi

10.02.2012 Cuma 11:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Kış Türlüsü'nün tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 Adet pırasa
1 Adet kereviz
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Adet kuru soğan
1 Adet limon
Toz şeker
 
Yapılışı:
Pırasalar ayıklanıp verev şekilde doğranır. Tuzlu ve sirkeli suda bekletilir. Kereviz ve havuçlar da soyulup, kereviz yapraklarıyla beraber başka bir kapta tuzlu ve sirkeli suda bekletilir. Bu sırada 1 soğan yemeklik doğranır, geniş bir tencereye alınıp üzerine zeytinyağı eklenir. Sirkeli suda bekleyen sebzeler iyice yıkanır. Havuçlar verev şekilde doğranır ve soğanların üzerine eklenir. Kerevizler yarım ay şeklinde doğranıp, pırasalarla beraber tencereye, diğer malzemelerin üzerine eklenir.  Kerevizin yaprakları, haşlanmış nohut, limon, şeker ve tuz eklenip karıştırmadan pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın üzerine dereotu eklenir.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI