X
X

Kışlık Küme tarifi

06.09.2012 Perşembe 09:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hopa'nın yöresel tatlarından Nububey'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 ½ litre üzüm suyu
4 su bardağı şeker
3 su bardağı un
Ceviz
Fındık
İğne
İplik

 
Yapılışı:
3 buçuk litre üzüm suyu tencereye koyulur. Üzerine 4 su bardağı şeker ve 3 su bardağı un eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Devamlı karıştırılarak koyulşana kadar pişirilir. Ceviz ve kavrulmamış fındıklar iğne yardımıyla ayrı ayrı iplere  geçirilir. Pişen sosa batırılıp asılır. Sosa bulama işlemi küümeler biraz kurudukça cevizli için 2, fındıklı için 3 kez tekrar edilir. 24 saat boyunca açık havada kurutulur.
 
Ağızları tatlandıran, enerji kaynağı Küme hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI