X
X

Kıymalı Un Çorbası tarifi

27.01.2012 Cuma 11:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Kıymalı Un Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Nane
 
Yapılışı:
Geniş bir tencerede 4 yemek kaşığı unu 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 3 bardak suyu üzerine ekleyip, topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırın. Kavrulmuş un suda eriyince, 4 bardak daha ılık suyu tencereye ilave edin. Başka bir tavada, yemeklik doğradığınız 1 adet orta boy kuru soğanı, 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince, 1 yemek kaşığı kıymayı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın tuzunu ekledikten sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip bütün malzemeleri kavurun. Pul biber, karabiber ve nane eklediğiniz sosa; yarım bardak su ilave ettikten sonra, altını kapatıp çorbanın içine karıştırın. Bir taşım kaynatıp, sıcakken servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI