X
X

Kumbursiye tarifi

18.01.2012 Çarşamba 10:09 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Kumbursiye'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu eti,
1,5 bardak nohut,
1 kg arpacık soğanı,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 büyük baş sarımsak

Sosu için:
Nane,
Pul biber,
Tereyağ

Yapılışı:
Bir gün öncesinden ıslatılmış 1,5 su bardağı nohut ve kaz başı büyüklüğünde doğranmış 1 kg kuzu eti düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir. Bir tava içinde 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. Üzerine sadece kabukları soyulmuş 1 kg arpacık soğanı bütün halde dökülür. Ardından 1 büyük baş sarımsak koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlar, tencere içinde kaynayan nohut ve etin içine atılır. Kaynadıktan sonra içine 750 gram tuzlu yoğurt (taze yoğurtta olabilir) ilave edilir. Bir tava içinde tereyağ içinde nane ve pul biber kavrulur. Yemeğin üzerine gezdirilir. Kumbursiyemiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI