X
X

Kuru Börülceli Tarhana Aşı tarifi

17.05.2012 Perşembe 09:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Muğla'nın yöresel tatlarından Kuru Börülceli Tarhana Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 çay bardağı kuru börülce
1 kase kavurma
½ kg kırık buğday
1 kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
Zeytinyağı
 
Sosu için :
4 kırmızı kurutulmuş biber
20 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Yarım kilo aşurelik buğday kaynatılıp soğutulur. 1 kilo süzme yoğurda 1 tatlı kaşığı tuz eklenip buğdayla karıştırılır. Bu karışım, 1 gece mayalanır, daha sonra küçük simitler şekline getirilip nemli bir bez serilmiş tepsiye dizilir.  Üzerine de nemli bir tülbent kapatılıp güneş görmeyen sıcak ve kuru bir yerde 10 gün boyunca ters yüz edilerek kurutulur. Bu tarhanalardan 4 tanesi pişirmeden bir gece önce 1 çay bardağı kuru börülceyle birlikte ıslatılır. Suyuyla birlikte düdüklü tencereye alınır. Üzerine 1 kase kavurma, 1 yemek kaşığı salça, zeytinyağı, sıcak su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir, 10 dakika pişirilir. 20 diş kadar sarımsak dövülür, pişen çorbaya katılır, 1 taşım kaynatılır. 4 tane kurutulmuş kırmızı biber tereyağında çevrilir, çorbanın üzeri bütün biberlerle süslenir.
 
Kuru Börülceli Tarhana Aşı, servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI