X
X

Kuru Patlıcan Dolması tarifi

20.02.2012 Pazartesi 11:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'in yöresel tatlarından Kuru Patlıcan Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1/2 Dizi kuru patlıcan
1 Kase kuru domates
100 gr tereyağı
 
İç Harcı İçin:
1/2 Kilo kuzu kıyma
1 Su bardağı pirinç
1 Kase kurutulmuş patlıcan içi
3 Adet kuru soğan
2 Adet kuru biber
2 Yemek kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Pul biber
Karabiber
 
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
Kurutulmuş patlıcanları haşlanması için bir tencereye alıp ocağın altını açın. Patlıcanlar çok yumuşamadan ocaktan alın.Pirincin ve kurutulmuş patlıcan içinin üzerine tuz ekleyip kaynar su ile ıslatın.Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine yarım kilo kıymayı ilave edin ve kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra 3 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip bütün malzemeleri iyice kavurun. Sıcak suda beklettiğiniz kuru patlıcan içini kaşıkla ezerek süzün ve malzemelerin üzerine ilave edin. 2 Tatlı kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzüp malzemelerin üzerine ekleyin. 2 adet kurutulmuş biberi ocakta közleyip, tencerenize ufalayın. Daha sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede 1 kase kuru domatesi hafif yumuşayana kadar haşlayın.Kuru patlıcanları, iç harcı ile yarısına kadar doldurup; ağzını kuru domates ile kapatın ve derin bir tencereye dizin. 100 gram tereyağını minik minik doğrayıp, patlıcanların üzerine rastgele dizin. Patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Son olarak küçük bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ekleyip, biberlerin kokusu çıkınca ocaktan alın. Kızgın tereyağını, dolmaların üzerine gezdirip servis yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI