X
X

Kuşburnu Çorbası tarifi

06.02.2012 Pazartesi 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Kuşburnu Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuşburnu
100 gr dana kıyma
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılan kuşburnu, suyu ile birlikte düdüklü tencereye alınır ve üzerine biraz daha sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır.Küçük bir tencereye biraz sıvıyağ eklenir ve kıyma kavrulmaya başlanır. Kıymanın rengi dönünce içine 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kıymaya tuz ve karabiber de eklenir.Çorba tenceresine tereyağı konur.  Un da ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan una yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk su eklenerek topaklanmaması için iyice karıştırılır. Üzerine düdüklü tencerede haşlanan kuşburnu suyundan da 5 su bardağı kadar eklenir ve biraz daha tuz ve karabiber ilave edilerek kaynatılır. Çorba 1 taşım kaynayınca 1 -2 kepçe daha kuşburnu suyu eklenir ve altı kapatılır.
 
Kuşburnu Çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI