X
X

Kuzu Ciğeri Yahnisi tarifi

13.06.2012 Çarşamba 15:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Kuzu Ciğeri Yahnisi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

2 adet kuzu ciğeri
1 kase kuzu iç yağı
5 adet çarliston biber
5 adet soğan
5 adet domates
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Önceden suda bekletilip kanları süzülen 2 adet kuzu ciğeri küp küp doğranır ve bol suyla yıkanır. Kendi suyunda kavrulmaya bırakılır. Ayrı bir tencere 1 kase kuzu iç yağı eritilir, suyunu çeken ciğerlere eklenir.
5 adet soğan ve 5 adet çarliston biber incecik doğranır ve ciğerlerin üzerine ilave edilerek sotelenmeye bırakılır. 5 adet domates, küp küp doğranır, tencereye eklenir, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzu ilave edilir. Domatesler kendini salana kadar pişirilir.
 
Kuzu Ciğeri Yahnisi, servise hazırdır.