X
X

Kuzu Etli Rezene tarifi

26.06.2013 Çarşamba 10:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Kuzu Etli Rezene tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı
2 bağ rezene
2 adet soğan
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
2 adet limon
½ çay bardağı su
 
Yapılışı:
İki adet kuru soğan yemeklik doğranır ve kavurulur. Bir kilo kuzu kuşbaşı soğanlarla buluşturulup karıştırılarak kavurulur. İki bağ rezenenin yaprakları ayıklanır, sapları doğranır. Ayıklanan yapraklar ve doğranan saplar kavrulan et ve soğanla buluşturularak karıştırılır. Rezene, et ve soğana su eklenerek pişirilmeye başlanır. Yemeğin terbiyesi için iki limon sıkılır, üzerine iki yemek kaşığı un ve yarım çay bardağı su koyularak çırpılır. Hazırlanan terbiyeye yemeğin suyu eklenip karıştırılır. Limonlu unlu terbiye yemeğimize katılarak karıştırılarak pişirilir.
 
Kuzu etli rezene sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI