X
X

Lahana Kapama tarifi

21.02.2012 Salı 11:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Lahana Kapama'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet orta boy beyaz lahana
1 ½  kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı naneKıyılmış maydanoz ve dereotu
 
Yapılışı:
Kuzu etleri genişçe bir tavaya alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Lahananın koçan kısmı çıkartılır ve dikkkatlice oyularak içi boşaltılır. Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Suyunu  çeken etlerin üzerine  1 çay bardağı sıvıyağ konur ve küçük küçük doğranan soğanlar da tavaya alınarak kavrulur. Üzerine tereyağı da ilave edilir. Havucun kabuğu soyulur ve küp küp doğranarak bezelye ile birlikte ete eklenir. Arzuya göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Domates ve biber salçası da konarak karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.İçi boşaltılan lahana biraz tuzlanır ve etli harç ile doldurulur. Lahana yaprağı ile kapak yapılır. Derin bir tencereye lahana yerleştirilir. Biraz salça, su ile karıştırılır ve lahananın üzerine dökülür. 2 su bardağı su ve arzuya göre tuz eklenerek pişirilir.Lahana Kapama pişince fazla suyu tencereden alınır ve servis tabağına ters çevrilerek dilimlenir. Üzerine kıyılmış dere otu ve maydanoz serpilir.Lahana Kapama servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI