X
X

Lahana Tatlısı

29.05.2014 Perşembe 12:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Lahana Tatlısı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 demet kara lahana
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1,5 bardak fındık içi
250 gram esmer şeker
2 dal kuru ısırgan otu
2-3 çorba kaşığı tereyağı

Şerbet için:
1 kg esmer şeker
1 lt su

Yapılışı:
Karalahanalar karbonat eklenerek haşlanıp süzülür, üzerine tekrar sıcak su dökülüp, yenibahar, tarçın ilave edilir. Biraz daha haşlandıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde 250gr esmer şeker sıcak su ile eritilir. İçine fındık içi, tarçın ve doğranan ısırgan otu eklenip karıştırılır. Hazırlanan iç karalahana yapraklarına sarılıp gül şekli verilir. Ortasına bir fındık konup fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında pişirilir. Üzerine eritilen tereyağı ve esmer şeker ve suyla yapılan şerbet dökülür.