X
X

Lorlu Kurabiye tarifi

17.12.2012 Pazartesi 15:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Lorlu Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
10 fincan un
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
 
İçi için:
250 gram tatlı lor
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Yapılışı:
250 gram lor, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı kakao ile iyice yoğrulur. Kulak memesinden biraz sert kıvama gelen lorlu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar hazırlanır. Lorlu kakao topları buzdolabında bekletilir. Dış harç; 10 fincan un, 3 yumurta ve şeker eklediğimiz hamur malzemelerine 250 gram tereyağı ekleyerek yoğurulur. Yoğurma işlemi sırasında birer paket vanilya ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelen hamurlardan kurabiye için parçalar kopartılarak, avuç içinde açılır. Önceden hazırlanan ve buzdolabında soğutulup dinlendirilen lorlu kakao topları hamurun ortasına yerleştirilerek kapatılır. Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısıtılan fırında pişirilir.
 
Lorlu kurabiye servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI