X
X

Lüle Baklavası

28.04.2014 Pazartesi 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Lüle Baklavası, Mutfağım programında...

MALZEMELER

Hamur için
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un

İç harcı için:
1.5 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Toz Şeker

YAPILIŞI:
Hamur için kabartma tozunun üzerine sirke dökülüp köpürtülür. Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur. Diğer tarafta ceviz içi iri tane kalacak şekilde çekilip şekerle karıştırılır. Baklava hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler un-nişasta karışımı ile açılır. Yufka ikiye kesilip içine şekerli ceviz yayılır. Kalın oklavaya sarılıp büzülerek oklavadan çıkartılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yerleştirilir. Tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırıldıktan sonra üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Tatlı ılıdııktan sonra tozşeker serilip servis yapılır.