X
X

Maraş Dolması tarifi

17.12.2012 Pazartesi 10:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Maraş Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet dolmalık biber
6 adet kırmızı biber
4 adet havuç
3 adet patlıcan
2 adet kabak
1 ½ su bardağı pirinç
500 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam reyhan
1 tutam taze nane
3 adet taze sarımsak
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

 
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
 
Yapılışı:
Sebzelerin içi oyulur ve temizlenir. Yeşillikler, kuru soğan, domatesler ve sarımsak küçük küçük doğranır, sebzelerin içi oyulur. 500 gr kıyma ve 1 buçuk su bardağı pirinç yeşilliklerle buluşturulur. 1’er silme tatlı kaşığı nane ve tuz eklenir. 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı sumak ekşisi, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1’er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber eklenip dolma içi harmanlanır. Kabaklar, havuçlar, patlıcanlar, dolmalık biberler ve kırmızı biberler dolma içiyle doldurulurup tencereye dizilir. Dolmaların pişme suyu 1 yemek kaşığı sumak ekşisi ve 1 tatlı kaşığı tula lezzetlendirilip yemeğin üzerine dökülüp pişirilir. 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı tereyağında kızdırılıp pişen dolmaların üzerine gezdirilir.
 
Maraş Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI