X
X

Meyhane Pilavı tarifi (Adıyaman)

12.12.2012 Çarşamba 09:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Meyhane Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr kıyma
2 ½ su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
7 adet kuru biber
3 adet kuru domates
 
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan ve  iri iri doğranan 1 baş sarımsak sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur ve üzerine 100 gr kıyma eklenir. 1 adet kırmızı biber küp küp doğranır ve rengi döenen kıymaya ilave edilir. Rengi dönen kıymaya 1 yemek kaşığı domates salçası konulup kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı kekik serpilip 2 buçuk su bardağı bulgur ilave edilir. 7 adet kuru biber ve 3 adet kuru domates de tenecereye alınır ve pilav üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyla birlikte pişmeye bırakılır. 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır ve pişen pilavın üzerine dökülür.
 
Meyhane Pilavı servise hazırdır.