X
X

Midye Tatlısı tarifi

16.02.2012 Perşembe 10:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı zeytinyağı
1/3 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Nişasta(Hamuru açmak için)
 
Şerbeti için:
3 Bardak toz şeker
3 Bardak su
½ limon suyu
 
İçine:
1 Kase dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
 
Üzerine:
Tereyağı
 
Yapılışı:
Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı ve çay kaşığının ucu ile tuz ilave edin. 1 Çay bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve yaş mayayı da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun daha iyi mayalanması için üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Diğer tarafta derin bir tencereye 3 bardak toz şekeri, 3 bardak suyu ekleyip kaynatın. Hafif koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip altını kapatın.Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün.Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürdükten sonra üst üste dizin. Daha sonra üst üste dizdiğiniz 6 kat yufkayı büyük bir tepsi kadar açın. Daha sonra, açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp silindir biçimine getirin. Hamuru; bıçakla 1 santim kalınlığında dilimlere ayırın. 1 Kase dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasede karıştırın. Kestiğiniz hamur dilimlerini düzeltip, arasına tarçınlı ceviz koyarak midye şeklinde kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin. Midye şeklini verdiğiniz hamurların üzerine tereyağı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken şerbetini ekleyin ve servis yapın.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI