X
X

Mıhrıbiye tarifi

11.06.2012 Pazartesi 15:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Mıhrıbiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 küçük tavuk 

½ kg mıhrıbiye (kuskus)
1 soğan
1 su bardağı nohut 
Badem 
Sıvıyağ 

Yapılışı: 
1 tavuk üzerine bol su eklenerek haşlanır, suyu ayrı bir yere alınır, etleri didiklenir. 1 su bardağı nohut haşlanır, küçük küçük doğranan 1 soğanla birlikte kavrulur. Yarım kilo kuskus 8 dakika kadar haşlanır, daha sonra sarı rengi belirginleşene dek kavrulur. Kuskus, nohut ve soğan karışımı ve tavuk etleri sıra sıra sıra fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine tavuğun suyu gezdirilir. 180 derecede üstü kızarana kadar fırınlanır. Üzeri kavrulmuş bademle süslenir. 
Mıhrıbiye, servise hazırdır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI