X
X

Mısırlı Keşkek tarifi

06.12.2012 Perşembe 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Mısırlı Keşkek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 adet kuzu gerdan
2 su bardağı kırık mısır
1 bardak kırık buğday
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı

 
Yapılışı:
2 su bardağı kırık mısır ve 1 bardak kırık buğday akşamdan ıslatılır. 7 adet kuzu gerdan haşlanır. 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ince ince kıyılır. Gerdan etleri didiklenir.
 
Kırık mısır, yarma buğday tencereye alınır. Soğanlar, sarımsaklar ve etler üzerine eklenir.  1 tatlı  kaşığı tuz serpilir. Tüm malzemeleri 2-3 parmak geçecek kadar etin suyundan ilave edilip düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat pişmeye bırakılır. Pişen keşkek 2 tatlı kaşığı pul biber, 1’er tatlı kaşığı karabiber ve kimyonla lezzetlendirilip tahta kaşık yardımıyla ezilir. Servis tabağına alınıp üzerine 1 çay bardağı kızgın tereyağı dökülür.
 
Mısırlı Keşkek servise hazırdır.