X
X

Muradiye Çorbası tarifi

07.11.2012 Çarşamba 10:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Muradiye Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber

 
Yapılışı:
Tavuk göğsü, kabak (kabuklarıyla birlikte) ve havuç  küp küp doğranır. Tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağında rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine kabak ve havuçlar eklenip biraz daha sotelenir. Malzemelern üzerine 5 bardak sıcak su dökülür. Bir iki taşım kaynatılır. 2 yemek kaşığı arpa şehriye ilave edilir. 2 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı yoğurt çırpılır. Çorbanın suyu ile kıvamı açıldıktan sonra (kesilmemesi için) yavaş yavaş çorbaya dökülür. 1’er çay kaşığı karabiber ve tuzla lezzetlendirlir.
 
Muradiye Çorbası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI