X
X

Muska Tatlısı tarifi

04.05.2012 Cuma 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Muska Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Toz Antep fıstığı
 
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Muhallebisini haızlamak için 2 su bardağı sütü tencereye alınır ve  üzerine 3 yemek kaşığı buğday nişastası ile 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilip katı kıvamlı bir muhallebi pişirilir.Şerbeti için de 2 su bradağı toz şeker ve 2 bardak su tencereye alınır ve kaynatılır. Şerbet koyulaşunca 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Üst üste 3 kat baklavalık yufka koyulur ve 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Kesilen şeritler eritilmiş tereyağı ile yağlanıp, ucuna 1 tatlı kaşığı muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır. Kalan yufkalar da üçer üçer konarak kesilip, muhallebi ile sarılır. Sarılan yufkalar yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir ve kalan tereyağı ile yağlanıp önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür ve toz Antep fıstığı ile süslenir.
 
Muska Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI