X
X

Nokul tarifi (Sinop)

13.11.2012 Salı 10:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sinop'un yöresel tatlarından Nokul tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Hamur için:
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Maya
 
Yufka için:
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağından fazla zeytinyağı (60 ml. Zeytinyağı)
 
Harcı için:
½ kg. dana kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Sıvı yağ
 
Üzeri için:
2 adet yumurta
Çörek otu
 
Yapılışı:
Yaş maya ile hamur yoğrulur ve temiz bir bezle üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Kıyma soğanla kavrulur ve harca, birer tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir.
 
Hamurdan azar azar un alınarak küçük bezeler yuvarlanır. Altları yapışmaması için unlanarak bezeler açılır. Diğer yandan yufka için tereyağı ve zeytinyağı eritilir. Börek pişirilecek tepsinin dibi yağlanır. Eritilen yağ karışımı soğutulduktan sonra açılan yufkanın üstüne yedirilir. Ardından kıymalı harç yufkaya yayılır  ve  yufka her iki tarafından ortasına doğru sarılıp kapatılır. Tepsiye dizilen nokula bir fırça yardımıyla yumurtası sürülür ve çörek otu serpilerek fırına verilir.