X
X

Orta Patlıcan tarifi (Konya)

12.11.2012 Pazartesi 10:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Orta Patlıcan tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg. kuzu kol
5 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pul biber
1 tutam kekik
1 tutam karabiber

 
Yapılışı:
Kuzu kol 1 çay bardağı suyla birlikte düdüklü tencerede haşlanır. Kırmızı biberlerin ve yeşil biberlerin çekirdekleri çıkartılır ve iri iri doğranır. 1 baş sarımsak da kıyılır. 10 adet arpacık soğan dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Soğanlar biraz pembeleşince üzerine biberler eklenir.Biraz daha kavrulup sarımsaklar ilave edilir. 4 adet domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır.  Patlıcanlar alacalı soyulup 4’e bölünür ve iri iri doğranıp tuzlu suda bekletilir.  Domatesler ve 1 yemek kaşığı biber salçası kavrulan biberlere eklenir. Patıcanların suyu süzülür ve tencereye alınır.
 
Yemeğe 2 çay kaşığı tuz, birer tutam pul biber, kekik ve karabiber serpilip patlıcanlı iç pişmeye bırakılır.
Haşlanan kuzu kol eti fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Etrafına pişen patlıcanlı iç döşenir ve yemeğin üzerine etin suyu dökülüp fırına verilir.
 
Orta Patlıcan servise hazırdır.