X
X

Pancar Çorbası tarifi

03.09.2012 Monday 12:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Pancar Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr. yarma (buğday)
1 tutam pancar yaprağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
½ kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
 
Yapılışı:
1 su bardağı yoğurt; 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta ve 1 tutam tuzla birlikte çırpılır. 300 gr. önceden haşlanmış yarmanın üzerine eklenir.  1 tutam pancar ince ince doğranır. Çorbaya ilave edilir. Yarım kuru soğan yemeklik doğranır. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. 1 tatlı şaşığı nane serpilir. Kaynayan çorbanın içine dökülür. 1 taşım daha kaynatılır.
 
Pancar Çorbası servise hazırdır.