X
X

Patates Paçası tarifi

22.06.2012 Cuma 11:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Patates Paçası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

150 gr dana kıyma
5 büyük boy patates
5 adet yumurta
7 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 ½ yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
 
Yapılışı:
5 büyük boy patates iri iri doğranıp haşlanır. 5 diş sarmısak dövülüp 7 yeek kaşığı yoğurtla karıştırılır. 150 gr dana kıyma ayrı bir tavada 4 yemek kaşığı sıvıyağla kavrulur. Rengi önünce arzuya göre tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Haşlanan patatesler derin bir kaba konur ve ezilir. Üzerine kavrulmuş kıyma, bir tutam karabiber ve pulbiber serpilip harmanlanır. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. 5 yumurta iyice çırpılır ve yemeğin üzerine dökülüp karıştırılır. Kıvam vermesi için 2 yemek kaşığı buğday nişastası konur.Ayrı bir tavada 2 buçuk yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. Isıya dayanıklı fırın tepsisine önce salçalı sos ardından patatesli karışım dökülür. Fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
Patates Paçası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI