X
X

Patatesli Börek tarifi (Konya)

10.12.2012 Pazartesi 10:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Patatesli Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için;
5 adet patates
2 adet yumurta
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

 
İçi için;
500 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber
 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
5 adet haşlanmış patates, kabukları soyulup püre haline getirilir. 2 adet yumurta, 1 tutam tuz ve aldığı kadar unla birlikte ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur. İçi için, 500 gr. kıya kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 tutam maydanoz ince ince kıyılır. Suyunu çeken kıymaya 1 tutam tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Maydanozlar ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınıp ılınıncaya kadar bekletilir. Patatesli hamurdan iri bezeler kopartılır, avuç içinde yuvarlanıp açılır ve iç harç yerleştirilip yarım ay şeklinde kapatılır. Ayrı bir tencerede bol sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan börekler altın rengi alıncaya kadar arkalı önlü kızartılır.
 
Patatesli Börek servise hazırdır.