X
X

Patatesli Hamur tarifi

14.11.2012 Çarşamba 16:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Patatesli Hamur tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 adet patates
1 yumurta
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvıyağ

 
Yapılışı:
4 yemek akşığı tereyağı tavada eritilir. 3 adet patates haşlanır ve rendelenir. Üzerine 2 su  bardağı un, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklenir.  hamur 1 çay bardağı suyla birlikte yoğrulur. Eriyen tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ veya zeytinyağı eklenir.Hmurun yarısı tereyağı sürülmüş zeminde elle inceltilerek açılır. Üzeri yeniden yağlanır. Kol böreği gibi sarıldıktann sonra 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Hamurun kalanyarısı da aynı şekilde hazırlanır. Dilimlenen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine 1 yumurta sürülür.  200 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
 
Patatesli Hamur servise hazırdır.