X
X

Patatesli İçli Köfte tarifi

24.05.2013 Cuma 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli İçli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr esmer bulgur
250 gr irmik
150 gr kavurma
4 adet patates
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pul biber
 
Yapılışı:
Dış harcı için; yarım kilo esmer bulgur sıcak suyla ıslatılır, 1 çay kaşığı  tuz serpilip demlenmeye bırakılır. İçi için; 4 adet patates haşlanıp soyulur ve ezilir. 2 adet soğan küçük küçük doğranır. 150 gr kavurma tavaya alınır ve soğanlar pembeleşene kadar sotelenir. 1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber katılıp ezilmiş patatesler eklenir. iç harç tüm malzemeler özleşene kadar harmanlanıp ocaktan alınır.
Dış harcı için; ıslatılan bulgura 1 yumurta kırılır, 250 gram irmik katılıp yavaş yavaş su dökülerek hamur gibi yoğrulur. Yoğrulan harçtan bezeler kopartılır ve çanak gibi açılır. Patatesli kavurmalı içle doldurulup yuvarlanır. Derin bir tencerede su kaynatılır içine 1 tatlı kaşığı tuz serpilip içli köfteler atılır. Köfteler suyun yüzeyne çıkmaya başlayınca alınır. 2 yemek kaşığı tereyağında pul biber kızdırılır ve içli köftelerin üzerine dökülür.
 
Patatesli İçli Köfte servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN