X
X

Patlıcan Giydirme tarifi

12.12.2012 Çarşamba 09:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Patlıcan Giydirme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
9 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kg kuzu dana karışık kıyma
6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
 
Yapılışı:
Patlıcanlar bir iki yerinden delinip kırmızı biberlerle birlikte fırında közlenir. Biberlerin ve közlenen patlıcanların sap kısımları kalacak şekilde kabukları soyulur. Kıymanın üzerine soğanı rendelenir ve 6 diş sarımsak kıyılır. Kıymaya ; 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1’er çay kaşığı karabiber ve kekik serpilir ve 1 tutam küçük küçük doğranmış maydanoz eklenip güzelce yoğrulur. Kıyma 1 avuç suyla özleştirilir.  Kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elle bastırılarak açılır. Közlenmiş patlıcanlar kıymaya sarılıp fırın tepsisine alınır. Üzerlerine sıvı yağ sürülür. 200 derecedeki fırında pişirilir. Köz biberlerlerle servis edilir.
 
Patlıcan Giydirme hazırdır.