X
X

Patlıcan Kebabı tarifi

17.01.2012 Salı 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Patlıcan Kebabı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 Adet Patlıcan
1,5 Kilo dana kuşbaşı
5 Adet patates
4 Adet domates
4 Adet sivri biber
4 Baş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı salça
1 Kase et suyu
 
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
1,5 kilo dana kuşbaşıyı düdüklü tencerede haşlayın. Etlerin suyunu süzüp suyu bir kenara ayırın.Etleri 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 6 adet patlıcanı tuzlu suda beklettikten sonra, alacalı soyun ve halka halka doğrayın. 5 adet patatesi soyup, halka halka doğrayın. Patlıcanları ve patatesleri 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın ve yağını süzmek için kağıt havlunun üzerine çıkartın. 4 baş sarımsağı kabukları ile birlikte bütün halde yağa atıp kısa süre çevirin. Fırın tepsisinin ortasına etleri dizip, etrafına patlıcan ve patatesleri yerleştirin. 4 adet sivri biberi de yağda kavurun. Sarımsakları ve biberleri de malzemelerin üzerine dizin. Kenara ayırdığınız et suyunun içine bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip, karıştırın.Salçalı et suyunu malzemelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI