X
X

Patlıcan Kovalama tarifi

02.05.2012 Çarşamba 16:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı kuzu eti

4 adet patlıcan

4 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

2 orta boy kuru soğan

2 orta boy domates

2 diş sarmısak

1 çay kaşığı pul biber

1 tutam yenibahar

Yapılışı: 

Patlıcanlar közlenir.  Et, rengi dönüp suyunu çekene kadar kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranır. Yeşil biberleri iri iri, Kırmızı biberleri de 4’e kesip doğranır.  Suyunu çeken etlere 2 yemek kaşığı tereyağı ve soğanlar ilave edilir. Kırmızı biberler ve iri iri doğranmış yeşil biberler de soğanların ardından etlerin üzerine eklenip tüm malzemeler harmanlanır. Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur ve iri küpler halinde doğradıktan sonra sotelenmeye devam eden ete ilave edilir. 2 diş sarmısak doğranıp yemeğe eklenir. Kabukları soyulup iri iri doğanan domatesler, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 tutam yenibahar ilave edilip yemek pişmeye bırakılır.

Patlıcan Kovalama servise hazırdır.



Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI